Talpų, talpyklų, cisternų, rezervuarų ir kt. technologinių įrengimų, skirtų skystų maisto pramonės produktų, tokių kaip:

  • pienas, 
  • alus, 
  • vynas, 
  • vanduo ir gėrimai, 
  • alkoholiniai gėrimai, 
  • koncentratai, 
  • aliejus, riebalai, 
  • raugas, 
  • varškei, 
  • šokoladinei masei, jogurtams, ketčupui, majonezo laikymui, perdirbimui ir brandinimui. 

Talpyklos gaminamos iš nerūdijančio markės AISI 304; AISI 316L; AISI 316Ti markės plieno. Pagamintos talpyklos yra aukštos kokybės ir  atitinka  Europos Sąjungos standartus bei reikalavimus.

Įrenginiai gaminami naudojant šiuolaikines, aukšto efektyvumo nerūdijančio plieno apdirbimo technologijas. Gamyboje naudojamos Europoje pagamintos medžiagos ir komplektacija, užtikrinantys aukštą gaminio kokybę ir patikimumą.  Specialus talpų vidinių ir išorinių siūlių apdirbimo būdas atitinka pačius aukščiausius sanitarijos reikalavimus, o tai leidžia panaudoti talpų įrenginius įvairiose maisto pramonės šakose. Talpas galime pilnai sukomplektuoti: kontroline matavimo aparatūra, maišyklėmis, liukais, skysčio lygio matuokliais, praplovimo sistemomis, manometrais, termometrais, apsauginiais ir vakuuminiais vožtuvais, siurbliais, termoizoliacija ir kita komplektavimo įranga.

 

Katilai, skirti gamybos procesui (fermentaciniai) – varškės, sūrių gamybai

Siūlome ne tiktai rūgštims atsparius rezervuarus, skirtus skystų maisto produktų sandėliavimui, bet daug įvairių technologinių rezervuarų, skirtų naudoti pieno perdirbimo pramonėje fermentavimo procesams ir jogurtų, kefyro, grietinės, homogenizuotų sūrelių ir pan. gamybai bei išrūgų nurūgštinimui.

 

Rezervuarai, skirti fermentavimui

Fermentavimui skirtų rezervuarų konstrukcija sudaryta iš trijų apvalkalų – su izoliacija ir šildymo–aušinimo apvalkalu, pagamintu iš plieno su padidintu atsparumu rūgštims; apvalkalas apgaubia dugną ir šoninį paviršių. Talpa – pagal Kliento poreikius. Į įrangos sudėtį įeina:

  • įkrovos temperatūros jutiklis 
  • užpildymo jutiklis, maks./min. 
  • slėgio jutiklis, užpildymo arba ultragarsinis 
  • rėminis maišytuvas, su mentėmis arba propeleriu 
  • pritaikymas plauti su uždara plovimo sistema CIP
  • liukas
  • keturios reguliuojamos kojelės 

Į savo pasiūlymą įtraukėme ir mūsų gaminamus rezervuarus išrūgų nurūgštinimui, skirtus montuoti rūgščių išrūgų sutirštinimo ir išrūgų miltelių gamybos įrangoje.

 

Katilai, skirti varškės ir sūrių gamybai

Glaudžiai bendradarbiaudami su daugeliu pienininkystės įmonių, palaipsniui plečiame savo pasiūlymą įtraukdami gaminius, skirtus pieno perdirbimo įmonėms. Vienas iš tokių pažangiosios technologijos gaminių, kuriuos įdiegėme į gamybą, yra katilai, skirti varškės ir sūrių gamybai uždaroje sistemoje. Pieno koaguliacijos ir varškės arba išrūgų apdorojimo procesas katiluose vyksta automatizuotu būdu.

 

Sūrinių procesams naudojamų katilų bendroji charakteristika:

  • rezervuaro darbinis tūris pritaikomas pagal Kliento poreikius
  • šildomasis vandens apvalkalas, dygsniuotas
  • šiluminė izoliacija, įrengta iš mineralinės vatos
  • pieno rezervuaras, kurį sudaro du valcuoti rezervuarai su kūginiu dugnu, pjūvyje – aštuoniukės arba apskritimo formos
  • įkrovos maišymas ir pjaustymas dviem sujungtais maišytuvais, su sklandžiu apsukų reguliavimu (maišytuvų konstrukcija specialiai  sukurta konkrečiam taikymui – varškės arba sūrių masės apdorojimui)
  • elektroninis įkrovos temperatūros matavimas
  • išrūgų atskyrimas su plūduru (išrūgų katile) arba per išleidimo angą (varškės katile)
  • plovimas su uždara sistema CIP
  • laikančioji konstrukcija katilui įrengti tokiame aukštyje, kad būtų galimas gravitacinis tirštos masės nutekėjimas į presus
  • vidinis katilo apšvietimas
  • viršutinis liukas DN450

Papildoma katilo įranga:

  • vandens šildymo įranga su JAD-X tipo šilumokaičiu, su sklandžiu temperatūros reguliavimu; skirta pienui pašildyti katile (automatinis valdiklis kontroliuoja apdorojamos įkrovos šildymą iki nustatytos temperatūros, todėl neįmanoma perkaitinti),
  • rezervuaras baltymams iš išrūgų atskirti 

siurbliai tirštai masei perpumpuoti ir išrūgoms atskirti